Майбутні фахівці готельно-ресторанної справи готуються в Східноєвропейському університеті

Майбутні фахівці готельно-ресторанної справи готуються в Східноєвропейському університеті

У березні і квітні 2015 року відбулися майстер-класи для учнів загальноосвітніх шкіл м. Черкаси, які підготували і провели фахівці кафедри туризму і готельного-ресторанної справи Східноєвропейського університету.

Сучасну дитину здивувати дуже складно, адже її життя насичене враженнями: величезна кількість ігор та іграшок, будь-які фільми і мультсеріали. Однак є абсолютно унікальний вид нескладного для сприймання інформації виду навчання – майстер-класи, на яких дитина проявляє і розвиває кращі якості: творчу сторону особистості, уважність, фантазію. Це спосіб у ненав’язливій формі надати можливість вибору професії у майбутньому.

Серед всіх творчих майстер-класів самими захоплюючими для дітей є кулінарні уроки, де дітлахи вчаться готувати прості, але незвичайні страви рівня кафе і навіть ресторанів. А по завершенні заходу так приємно покуштувати власні страви, почастувати і розділити їх з друзями та батьками.

Запропоновані фахівцями кафедри туризму і готельно-ресторанної справи майстер-класи – це особливий жанр узагальнення та поширення педагогічного і професійного досвіду, що являє собою фундаментально розроблені оригінальні авторські методики, які спираються на свої принципи і мають певну структуру. З цієї точки зору майстер-класи відрізняються від інших форм трансляції професійного досвіду тим, що в процесі їх проведення йде безпосередній показ і обговорення запропонованого матеріалу, пошук творчих рішень виробничих ситуацій як з боку учасників майстер-класу, так і з боку майстра.

Викладачі кафедри розробили індивідуальну (авторську) методичну систему, що включає проектування і використання послідовності ряду відомих дидактичних та виховних методик, уроків, заходів, власних «ноу-хау», враховує реальні умови роботи з різними категоріями учнів тощо. Майстер-клас – це особлива форма навчального заняття, яка заснована на «практичних» діях показу і демонстрації творчого вирішення певного пізнавального завдання.

Проведені майстер-класи є одним з низки заходів щодо вибору школярами майбутньої професії, які проводяться за активної участі викладачів і студентів кафедри туризму і готельно-ресторанної справи.