“Кубок антів” залишився вдома!

“Кубок антів” залишився вдома!

29 жовтня 2011 р. Східноєвропейський університет економіки і менеджменту приймав у себе першу гру Міського історико-юридичного дебатного турніру, що проводиться для школярів 9-10 класів міста Черкаси.

Турнір присвячений обговоренню політико-правової історичної, а втім – актуальної, тематики. На кожну турнірну гру виноситься одне проблемне питання, що має низку аспектів. Цього разу темою дебатів було твердження: “Політико-правова система лібералізму ліпша за консерватизм”. Жереб призначив захищати цю позицію команду “Комтур Ділюр” (Коледж економіки і управління). Отже, команда опонентів – “Cosa Nostra” із Черкаської міської гімназії №9 – стверджувала, що ліпший таки консерватизм.

Обидві команди продемонстрували достатньо високий рівень знань, ерудиції, кмітливості, індивідуальних підходів і командної гри. Активно поводили себе групи підтримки команд, демонструючи свої плакатні маніфестації. Гра проходила згідно чітко встановленого регламенту. Модератори заходу – директор Коледжу економіки і управління Сергій Шамара і викладач Черкаської міської гімназії №9 Андрій Стецюк – відзначили величезну цікавість цієї гри, її жвавість і корисність для підростаючих фахівців. Методом таємного голосування всіх присутніх (окрім учасників команд) по завершенню гри переможцем було оголошено команду Коледжу. Отже, Кубок антів у “домашній грі” залишився вдома. Проте, команда опонентів, треба визнати, дала гідний бій.

Втім, колежани-школярі чекають на нові виклики з боку черкаських дебатних команд, адже кубок заснований як перехідний. Не частіше разу на три місяці такі команди можуть претендувати на цей кубок, викликаючи на бій переможця. Для цього потрібно надіслати заявку на адресу організаторів турніру. Отже, наступна гра вже незабаром – у січні нового 2012 року!