Європа ближче, ніж здається

Європа ближче, ніж здається

На цих вихідних (6-7 квітня) у Черкасах за участю студентів спеціальності «Переклад» Східноєвропейського університету Голиш А. та Зоріна Г. пройшла 5та Міні-Сесія Європейського молодіжного парламенту.

Міні-Сесія – це двохденний захід ЄМП, метою якого є популяризація організації та підготовка молоді до участі в масштабних ЄМП-подіях, таких як Національна відбіркова конференція. Незважаючи на досить стислий формат, структура міні-сесій відповідає структурі міжнародних подій ЄМП та включає тімбілдинг, роботу в комітетах та Генеральну Асамблею.

Всього на зустрічі були присутні близько 25 осіб з різних шкіл та університетів міста. Протягом міні-сесії учасників було розділено на 3 комітети, кожен з яких розглядав певне коло проблем та відшукував нові, творчі рішення цих проблем.

Результатом роботи комітетів була готова резолюція, в якій викладено всі розглянуті проблеми та шляхи їх вирішення. Завершенням міні-сесії стала робота Генеральної Асамблеї, на якій було розглянуто усі резолюції  від учасників.