День української писемності та мови В СУРА

День української писемності та мови В СУРА

Кожного року 9 листопада країна відзначає День української писемності та мови. У цей день вже традиційно українці та всі, хто захоплюється нашою мовою доєднуються до Всеукраїнського диктанту національної єдності, який з 2000 року читають в радіоефірі та транслюють по телебаченню.

Цього року авторкою тексту диктанту стала українська письменниця, режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик, а відповідальну місію читати диктант поклали на народну артистку, Героїню України Аду Роговцеву.

Сьогодні надзвичайно важливо нагадувати молоді про те, що мова — це наша ідентичність, сутність та кордон, тому студенти й викладачі Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова та Фахового коледжу СУРА як і вся країна об 11:00 доєдналися до Радіодиктанту національної єдності. Диктант “Твій дім” дуже зворушив як викладачів, так і студентів, адже зараз ми з жалем і болем спостерігаємо, як наші громадяни вимушені покидати свої домівки через війну з “двоголовою гідрою”. Усі охочі зможуть перевірити правильність написання вже завтра, коли опублікують текст, або відправити на поштову адресу м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф відправлення був не пізніше 10 листопада. Також можна сфотографувати або відсканувати текст написаного вами Радіодиктанту та надіслати його до 11:00 10 жовтня у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf за адресою rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт, яка з’явиться на сайті ukr.radio 9 листопада.

Плекаймо нашу солов’їну, бо народ існує до тієї пори, доки лунає його мова.