Чому варто бути бухгалтером?

Чому варто бути бухгалтером?

Не знаючи суті професії, багато хто вважає роботу бухгалтера рутинною і нудною. Суцільні папери, цифри, операції, що постійно повторюються... Але, познайомившись з нею ближче в процесі навчання та подальшої роботи, можна побачити в ній безліч переваг.

Якщо Ви маєте відповідні знання, за сухими документами і звітами можна побачити цікаву картину ведення бізнесу. Адже всі господарські операції фірми «проходять» через руки бухгалтера. Людина, схильна до аналізу, може відстежити по бухгалтерії ефективність управлінських рішень керівництва. Недаремно у світі бухгалтерський облік називають мовою бізнесу. Сьогодні на передній план виходять такі аспекти бухгалтерського обліку, як управління підприємством. Талановитий керівник на підставі документів, грамотно підготовлених бухгалтерією, може не тільки зробити висновки про фінансову ситуацію в компанії, але й планувати розвиток фірми, вирішувати кадрові питання, виявляти «слабкі місця» бізнесу. Міжнародні системи бухгалтерського обліку вже давно орієнтовані, перш за все, на потреби управління.

Недостатність спілкування в роботі бухгалтерів -  також міф. Бухгалтеру доводиться мати справу з безліччю людей: з керівниками компанії і рядовими співробітниками, представниками державних органів, податківцями і аудиторами. Занудьгувати на роботі не дають зміни в законодавстві, постійно доводиться бути в курсі нових норм податкового і трудового права. З набуттям досвіду виробляється упевненість в собі, самоорганізованість, уміння аналізувати інформацію, відстоювати власну точку зору і знаходити правильне рішення у різних ситуаціях.

Стабільно високий попит на фахівців спеціальності «Облік і аудит» викликаний необхідністю постійного ведення бухгалтерського обліку на підприємствах та організаціях різних форм власності та напрямків діяльності. Досвідчені і висококваліфіковані фахівці з обліку в організаціях на вагу золота, а головний бухгалтер, що знає внутрішню «кухню» підприємства «від і до» - ключова фігура компанії. Не випадково головбухи зазвичай вважаються «правою рукою» керівника і одержують найвищі зарплатні.

Крім цього, для всіх розвинутих країн світу характерна наступна тенденція - обов'язковість знання бухгалтерського обліку для всіх осіб, які хочуть займатися підприємницькою діяльністю, і з підвищенням значення бухгалтера в ринковій економіці на перший план висувається питання його підготовки. Саме отримання якісної базової освіти і поява внаслідок цього можливості професійно працювати бухгалтером є початковим етапом в освоєнні бухгалтерської професії. 

Багатогранні знання, отримані під час навчання на спеціальності «Облік і аудит», дозволять побудувати успішну кар'єру, про що свідчить досвід випускників Східноєвропейського університету. Приєднуйтесь!