Центр зайнятості та Головне управління Національної поліції в Черкаській області провели профорієнтаційну роботу

Центр зайнятості та Головне управління Національної поліції в Черкаській області провели профорієнтаційну роботу

Фахівці центру зайнятості та головного управління поліції зустрілися зі студентами спеціальності 081 «Право» для проведення заходу з профорієнтації.

Заступниця начальника управління — начальник відділу сприяння зайнятості управління реалізації політики зайнятості Черкаського обласного центру зайнятості Алла Баранцова, розказала молоді про формулу вибору професії: «хочу» – бажання, інтереси, нахили особистості; «можу» – знання, здібності, психологічні особливості, стан здоров’я; «треба» – потреби ринку праці в кадрах. Студенти поділилися своїми очікуваннями щодо майбутнього працевлаштування, а фахівчиня розповіла про 5 складників бажаної професії. Здобувачі освіти також дізнались про гранти, які надає служба зайнятості на відкриття власної справи та ваучери для навчання деяких категорій громадян.

Очільниця Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості Оксана Щербак розповіла студентам про послуги, які надає служба зайнятості та умови й можливості працевлаштування, які пропонують роботодавці.

Представниці центру зайнятості обговорили зі студентами правила підготовки до співбесіди, а фахівчиня з профорієнтації Інна Пасічник розказала про етапи складання резюме й роздала памʼятки, що допоможуть шукачу роботи ефективно презентувати себе роботодавцю.

Оксана Щербак наголосила, що кожен може звернутися до рекрутерів центру зайнятості для того, щоб створити успішне резюме та знайти бажану роботу.

Своєю чергою працівники Головного управління поліції у Черкаській області розказали про особливості працевлаштування до лав Національної поліції України, варіанти служби в поліції та її широкі спеціалізації.

Пані Світлана, представниця кадрового забезпечення Головного управління поліції у Черкаській області пояснила про етапи проходження конкурсу в поліцію та своєрідність служби в органі.

На зустрічі була присутня слідча пані Оксана, яка більш детально розповіла студентам про діяльність слідчого та дізнавача й специфіку цих професій.

Молодь мала змогу поставити запитання до фахівців і дізнатися більше про роботу в правоохоронних органах. Правоохоронці запросили студентів вступати до лав Національної поліції України та роздали інформаційні буклети.

У рамках дії Меморандуму про співпрацю з Черкаським обласним центром зайнятості планується проведення подальшої профорієнтаційної роботи зі студентами Східноєвропейського університету імені Аблязова з метою свідомого вибору професії здобувачами освіти.