Центр кар’єри: здобутки, плани, перспективи

Центр кар’єри: здобутки, плани, перспективи

Східноєвропейський університет економіки і менеджменту – один із провідних багатопрофільних вищих навчальних закладів країни.

Професорсько-викладацький склад, кожен працівник університету створили приємну, благодатну, комфортну атмосферу, збудувавши для студентства підґрунтя на шляху до нового, цікавого, активного студентського життя й успіху в майбутній професії. Адже навчання в Східноєвропейському університеті для молодих людей проявляється не тільки у повноцінних, всеохоплюючих лекціях і плідних семінарах. Існує велика кількість науково-практичних конференцій, де студент має змогу на певний час перевтілитись у досвідчених спеціалістів, доносити свої думки і розробки в наукових працях, створених самостійно, і тим самим ставати на крок ближче до своєї мети.

Можливості кар’єрного зростання студентів під час навчання і після отримання диплому в університеті забезпечує Центр кар’єри.

255253 (2)

Основними завданнями Центру кар’єри є: сприяння у працевлаштуванні студентів і випускників; допомога в підготовці необхідних документів; моніторинг ринку праці; підтримування зв’язків з органами державної влади, приватними установами для проходження практики студентами; співпраця й організація зустрічей з роботодавцями, висвітлення відкритих вакантних посад; організація та участь в культурно-масових, науково-практичних заходах і тренінгах.

2014–2015 навчальний рік для Центру Кар’єри став активним і насиченим цікавими подіями.

Для реалізації себе в майбутній професії студенти мали можливість у стінах навчального закладу зустрітися з роботодавцями та їхніми представниками. Східноєвропейський університет прийняв у себе офіційних представників Університету Торонто.

Викладачі університету представляли навчальний заклад на з'їзді вишів США і Франції, а студенти проявили себе у Всеукраїнській програмі «Молодь змінить Україну».

Студенти університету показали себе освіченими майбутніми спеціалістами в бізнес-тренінгах у Черкаській торгово-промисловій палаті та «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей». Склавши бізнес-плани розвитку Черкащини, студенти спробували себе у ролі керівників за допомогою конкурсу інноваційних проектів «Генезис».

Студенти активно брали участь у важливих урочистих, культурно-масових, благодійних і пізнавальних заходах, де відкривали ще й свій творчий потенціал.

255253 (3)

На наступний навчальний рік Центр кар’єри має багато амбітних планів, серед яких: налагодження тісних зв'язків з випускниками, які після закінчення Східноєвропейського університету успішно працюють на підприємствах й установах, для обміну досвідом; проведення в університеті тренінгів, курсів, семінарів у різних галузях; плануються візити практикуючих керівників і працівників підприємств для бесід зі студентами на теми створення власного бізнесу та шляхів досягнення успіху в кар'єрі; моніторинг ринку праці, обговорення актуальних проблем безробіття і варіанти адаптації до цих умов майбутніх спеціалістів, а також подальша участь студентів у бізнес-тренінгах, що за останній рік дала багато позитивних результатів.

В Східноєвропейському університету кожен знаходить друзів, допомогу старших спеціалістів, перспективу і можливість реалізації своїх творчих, кар’єрних планів. Центр кар’єри допомагає знаходити себе, практикувати, працевлаштовуватись і крок за кроком впевнено йти до своєї мети.