Кафедра теорії і практики перекладу відзначила професійне свято

Кафедра теорії і практики перекладу відзначила професійне свято

Традиційно 30 вересня студенти спеціальності «Переклад» Східноєвропейського університету відзначають професійне свято – Міжнародний день перекладача.

Із вітальним словом до майбутніх перекладачів звернувся доцент кафедри теорії і практики перекладу Валерій Кикоть. Він розповів про власний творчий перекладацький доробок і зазначив, що професія перекладача є досить складною і цікавою водночас. Валерій Михайлович побажав студентам бути наполегливими і не здаватися за будь-яких труднощів.

Студентка 2-го курсу Айнура Еміралієва розповіла про життя і творчість перекладача Агатангела Юхимовича Кримського, який вважається одним із найвидатніших орієнталістів в історії світової філологічної науки.

Майбутні фахівці продемонстрували командну роботу і свої таланти у конкурсах, чим вкотре довели, що перекладач – професія творча.

Вітаємо перекладачів із професійним святом! Бажаємо студентам мати високу професійну культуру, продовжувати найкращі традиції, а також своїми успіхами прославляти рідний університет.