ЗАКРИТИ

У Східноєвропейському університеті відпустили в небо голубів миру

У Східноєвропейському університеті відпустили в небо голубів миру

21 вересня у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулися традиційні щорічні заходи, присвячені Міжнародному дню миру.

В урочистостях взяли участь представники ректорату, професорсько-викладацький склад закладу, студенти, учасники АТО – Сергій Очеретній, Віктор Черниш, Євгеній Івко.

Відкриваючи захід, ректор університету наголосила, що мир є найбільшою цінністю не лише в Україні, а й в усьому світі.

– У час, коли мир для України є настільки бажаним, відзначення цієї дати дає змогу нам усім ще раз замислитися над тим, скільки лиха і болю  несуть війни і протистояння між людьми, – підкреслила ректор. – Бажаю Вам мирного неба, спокою і ніколи не знати горя війни.

Як символ миру для нашої Батьківщини, ректор університету разом із головою студентської ради Вікторією Кириченко і запрошеними гостями відпустили в небо живих білих голубів.

Потім студентів запросили до навчальної аудиторії, де їм провели лекцію миру. Цього разу заняття відбулося під керівництвом голови обласного комітету героїко-патріотичної роботи, полковника Геннадія Кузьмичова та учасника антитерористичної операції Сергія Очеретнього. У своїх виступах вони акцентували на тому, що Батьківщину і батьків не вибирають, що потрібно бути патріотом, захищати свою країну і боротися до кінця.

 – Жодна держава в світі немає права нав’язувати свій спосіб життя і зазіхати на територіальну цілісність інших країн. І тим більше нікому не дано права позбавляти людину життя, – наголосив Геннадій Кузьмичов.

Наприкінці заходу Сергій Очеретній подарував студентам розмальований дітьми синьо-жовтий стяг, який був для нього і його побратимів оберегом у найгарячіших точках АТО. Тепер цей прапор зберігатиметься в музеї університету і нагадуватиме відвідувачам про мужність і героїзм захисників нашої Батьківщини.