ЗАКРИТИ

Нумізматичні читання у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту

Нумізматичні читання у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту

25 травня СУЕМ зустрів черкасців, захоплених нумізматикою – колекціонуванням і вивченням монет.

 Нумізматичні читання, проведення яких започатковано кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін, ставлять собі за мету популяризацію різних напрямків колекціонування, залучення студентів до справи збереження історичних артефактів для вітчизняної науки та прийдешніх поколінь. Разом із тим актуальним для сьогодення стало питання підняття статусу викладання у вузах дисциплін гуманітарного блоку, що формують духовний світ особистості, її світогляд, ціннісні орієнтації.

До дружнього кола колекціонерів СУЕМ завітали члени клубу «Черкаський колекціонер» – А.К. Шостопал, Ю.І. Вовк, О.М. Сомков, Є.О. Васильчук, Б.С. Гудков, В.Д. Савченко. Вони поділилися результатами своїх останніх творчих пошуків у царині нумізматики, представили цікавий матеріал улюбленого хобі. Слід зазначити, що гості університету – також досвідчені краєзнавці, що вивчають рідний край, а тому студентська молодь мала змогу почерпнути й цікавий матеріал з історії, географії, природознавства Черкащини.

Прийнятно, що зібрання змогло ознайомитися не лише власне із нумізматичними доробками, але присутні з інтересом включитися до дискусії стосовно юридичних та психологічних аспектів колекціонування й хобі загалом.

Особливий інтерес у студентів СУЕМ, співробітників вузу й, безумовно, гостей навчального закладу викликав колекційний матеріал, представлений учасниками читань. А це монети широкого хронологічного діапазону – від часів Римської імперії до початку ХХІ ст.

Сподіваємося, що зустрічі дружного кола людей, захоплених власним хобі, стануть для університету доброю традицією.