ЗАКРИТИ

Колектив університету привітав ветеранів і дітей війни зі святом перемоги

Колектив університету привітав ветеранів і дітей війни зі святом перемоги

7 травня у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня Перемоги. Із трепетом у серцях студенти та викладачі вітали ветеранів і дітей війни, які працювали чи працюють нині у навчальному закладі.

На їхню долю випало чимало випробувань. Це люди, які на своїх плечах винесли тягар страшної війни, перенесли втрату близьких, рідних, воєнних побратимів, відчули на собі скорботу і біль всього українського народу. Наш священний обов’язок – бути вдячними їм, піклуватися про них, шанувати і допомагати.

Під час урочистостей із вітальними словами виступили голова комітету героїко-патріотичної роботи обласної ради ветеранів, полковник Г. П. Кузьмичов, ветерани Другої світової війни, полковники П. С. Красовський та А. Ф. Зарва, діти війни – почесні професори університету І. С. Задорожний і Б. П. Дмитрук.

Гості розповіли про внесок українців, і черкащан зокрема, у Перемогу над нацизмом.

– Саме наш земляк, генерал-лейтенант Кузьма Дерев’янко поставив фінальну крапку у Другій світовій війні, приймаючи капітуляцію Японії, – акцентував Геннадій Кузьмичов.

Ветерани також поділилися з присутніми спогадами про ті страшні події, що їм судилося пережити, про подвиги воїнів-визволителів та про щасливу мить Великої Перемоги, виборену людською кров’ю.

– Необхідно прививати молоді почуття відповідальності за свою Батьківщину, виховувати їх патріотичний дух, – наголосив Петро Красовський.

Керівництво університету висловило слова подяки за Перемогу, побажало ветеранам, дітям війни, їхнім родинам міцного здоров’я, довголіття та мирного неба над головою.

Студенти виконували пісні воєнних років, зворушливо читали вірші, створюючи теплу та дружню атмосферу в залі.

Наприкінці зустрічі почесним гостям вручили квіти та пам’ятні подарунки.