ЗАКРИТИ

Прес-служба Східноєвропейського університету звернулася до випускників із проханням згадати роки навчання, оцінити роль отриманих знань і навичок у своїй професійній діяльності, дати поради молодому поколінню.

Вихованці навчального закладу, ґрунтуючись на особистому досвіді, розповіли, як здобута освіта вплинула на їхнє подальше життя.

 

НАТАЛІЯ КУЧЕРЕНКО,

 випускниця 2012 року, магістр із фінансів і кредиту,

головний спеціаліст відділу нормативного забезпечення

Управління профілактики соціального сирітства

Міністерства соціальної політики України

 

Чому Ви обрали саме Східноєвропейський університет?

–  Коли постало питання вибору університету, ми з батьками вели довгі дискусії про місто, в якому я навчатимуся, та про спеціальність. Спочатку я визначилася саме зі спеціальністю. Тоді я обирала між діаметрально протилежними – дизайном та фінансами. Батьки радили підійти до вибору професії з практичної точки зору і зупинитися на спеціальності «Фінанси і кредит». У Східноєвропейському університеті потужна матеріально-технічна база, кваліфікований професорсько-викладацький склад і до того ж доступніша вартість навчання. Це й стало основними критеріями вибору вишу.

885 (3)

– Якої думки Ви про викладачів університету? Чи підтримуєте стосунки зі своєю кафедрою?

– Викладачі  цікаво подавали  матеріал, багато розповідали з власного досвіду. На четвертому-п'ятому курсах ми вже «прописалися» на нашій кафедрі.У той час мене почало турбувати питання про майбутнє працевлаштування. Я стала розпитувати викладачів про їхнє перше робоче місце та кар'єру (деякі з викладачів успішно поєднували викладання та керівні посади в банках і різних компаніях). Якось я це ж запитання поставила і своїй викладачці. Тоді вона розповіла, що після здобуття вищої освіти стажувалася за програмою «Помічник Голови Комітету Верховної Ради України». Порадила і мені взяти участь у цій програмі. Я подала заявку і, на моє велике здивування, з легкістю пройшла декілька етапів відбору та переїхала до Києва.

Як після закінчення університету склалася Ваша кар’єра?

– Я насправді не мріяла стати політиком. Мені було цікаво розвиватися, змінити місце проживання і покинути свою «зону комфорту». Через кілька місяців після переїзду до столиці мені запропонували роботу помічника народного депутата України. А десь півтора  року тому з'явилася можливість працювати в Мінсоцполітики.

Що можете порадити студентам? За які можливості їм варто вхопитися і на що звернути увагу під час навчання?

– Студентські роки, крім того, що вони незабутні, ще дають багато можливостей. Можу порадити програму «Майстерня громадської активності» для тих, хто хоче реалізувати власні громадські проекти. А також Study Tours to Poland – для тих, хто мріє поїхати в навчальну поїздку  до Польщі. Головне – бути впевненими в собі, не боятися пробувати щось нове, ставити цілі і крок за кроком їх досягати.

885 (2)

Дякуємо Наталії за те, що відгукнулася на наше прохання і у своєму щільному робочому графіку знайшла час для інтерв'ю.

Східноєвропейський університет пишається своїми випускниками! Ми завжди раді вас бачити, у будь-який час готові вислухати, підтримати, дати пораду. Ви – наша гордість!