ЗАКРИТИ

Зустріч з автором книги «Майдан. нерассказанная история»

Зустріч з автором книги «Майдан. нерассказанная история»

Теперішні події на Сході витісняють згадку про Революцію Гідності, про те, що відбувалось на Майдані 2014 року. Відома журналістка Соня Кошкіна написала книгу, яка не дасть нам забути про ті буремні дні.

У Черкасах 3 липня відбулась презентація книги «Майдан.Нерассказанная история». Соня Кошкіна не хотіла, щоб події, які змінили нас, були забуті. Ми бачили, хто стояв там, ми чули, що відбувалося там, але ми ніяк не могли знати, що було в Межигір’ї, як себе вів пан Янукович, які накази надавав силовикам і як ті їх виконували. Ця вся частина нам була не відома, хоча відіграла важливу роль і перевернула нашу свідомість. Тому Соня дослідила повну картину Майдану. Вона вирішила розкрити все те, що було таємне і невідоме нам. Говорить, що як тільки пішли події на Сході, ми почали забувати, з чого все почалось. Так влаштовано, що одна новина витісняє іншу. Як сказала журналістка: «Газета живе один день». Тому писати потрібно було швидко і, йдучи по гарячих слідах, максимально точно все відтворити.

На основі зібраного матеріалу книга була видана. Оскільки вона була повністю готова в лютому, то Соня Кошкіна не оминула події на Сході та в Криму. Книга поділена на чотири частини– це три місяці Майдану і 4 частина, як назвала Соня, «Крим–Карпати».

Презентація книги пройшла чудово, книга дуже добре продається не тільки в Україні, але і за кордоном. В Україні потрібно друкувати побільше таких книг, щоб наша історія не зникала, а жила вічно!

Анастасія Литвиненко, слухачка курсу

«Практична журналістика» СУЕМ