ЗАКРИТИ

Відомий психолог Данило Протас провів тренінг для студентів

Відомий психолог Данило Протас провів тренінг для студентів

Застосуванню психологічних прийомів задля вдалого працевлаштування вчив студентів Східноєвропейського університету відомий психолог Данило Протас. Зустріч відбулася 29 березня за ініціативи Центру кар’єри навчального закладу.

Психолог пояснив основні правила і психологічні секрети поведінки під час проходження співбесіди з роботодавцем. Передусім він рекомендував студентам бути впевненими і відкритими. Відкритість людини, із психологічної точки зору, виявляється у мові її рухів. Схрещені ноги і руки практично завжди є свідченням того, що людина закривається від усіх і входить у захисну позу. Для роботодавця – це сигнал того, що такому працівнику буде складно працювати в команді.

Ще одним аспектом, на який варто звернути увагу шукачу роботи, є жестикуляція.  На думку психолога, жести можуть багато розповісти і про претендента на працевлаштування, і про керівника, який проводить співбесіду. «Розмова має супроводжуватися динамікою, – зазначив Данило Васильович. – Слова повинні підкріплюватися діями».

Також фахівець дав поради щодо міміки, погляду, інтонації під час співбесіди. «Примусьте  мову рухів працювати на вас», – закликав учасників заходу Данило Протас.

Спілкування з аудиторією проходило досить жваво. І студентам, і викладачам була цікава й корисна тема тренінгу. Вони ставили питання, а найактивніші виявили бажання стати учасниками психологічного аналізу нашого гостя. Психолог на прикладах студентів і викладачів продемонстрував, як з перших хвилин розмови можна визначити особисті якості підлеглого і начальника.