ЗАКРИТИ

#УкраїнськаХустка

#УкраїнськаХустка

7-го грудня жіноча спільнота Фахового коледжу СУРА та Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова долучилася до флешмобу українок з нагоди Всесвітнього дня української хустки.

Студентки, викладачі та адміністрація закладу, маючи на меті збереження національних, культурних цінностей та наслідуючи українські традиції, провели тематичні вечорниці, де мали нагоду поділитися досвідом і знаннями про символіку, роль та значення української хустки. Панянки продемонструвати надбання жіноцтва власного роду та зробити файні світлини, примірявши хустки, коралі, інші прикраси та «скарби зі скринь прабабусь», що отримали у спадок чи дарунок.

На вечорниці студентки Університету та Фахового коледжу навчилися «правильно» використовувати автентичні аксесуари, пов’язувати хустку у спосіб, притаманний для свого віку, та обирати її колір відповідно до події чи заходу. 
Змістовні культурні дискурси вечорниць вдало доповнювала українська пісня, а етнічне декорування занурювало у неймовірну атмосферу, сповнену красою українського духу.

Директорка Фахового коледжу СУРА, к.і.н. Анна Новак, коментуючи свято, наголосила: «Означений захід першочергово має на меті об’єднання жіноцтва різного фаху та віку для збереження українських традицій, національних, культурних цінностей та ідентичностей. В умовах потужної інформаційної війни постає потреба захисту та збереження історичної пам’яті, виховання, чи-то відродження, у свідомості прогресивної молоді чіткого розуміння того «хто ми є»… і саме такі флешмоби якнайкраще, з позиції практики, дозволяють усвідомити себе носієм української культури, значущою складовою національної історії, відчувати себе дійсним українцем, як в Україні, так і за її межами…»