ЗАКРИТИ

У Східноєвропейському провели круглий стіл до дня конституції

У Східноєвропейському провели круглий стіл до дня конституції

Із нагоди відзначення 21-ї річниці Конституції України у Східноєвропейському університеті провели круглий стіл за участю студентів і викладачів юридичного інституту.

Відкрив захід і керував роботою круглого столу проректор з організаційної роботи та зовнішніх зв'язків, к. ю. н. Віктор Миколенко, який зазначив, що ухвалення Конституції України 21 рік тому заклало фундамент для розвитку всієї правової системи і без перебільшення є визначною подією для нашої держави.

У ході круглого столу говорили і про авторів Основного Закону. Зокрема, вшанували «батька Конституції» Михайла Сироту, якому сьогодні в Черкасах відкрили пам’ятник. Також відзначили вагомий внесок у написання Конституції Василя Костицького, котрий нині очолює Асоціацію українських правників, і Східноєвропейський університет з нею тісно співпрацює щодо підготовки фахівців-юристів.

Під час дискусії завідувач кафедри теорії та історії держави і права Людмила Товстопят висловила позицію, що поважати і дотримуватися законів потрібно вчити ще з малку. Саме в сім’ї зароджуються цінності, формуються елементи національної культури. Підтримала колегу викладач кафедри цивільно-правових дисциплін Людмила Кузнецова, яка наголосила на тому, що потрібно пропагувати серед молоді правову культуру, виховувати свідомого громадянина на основі національних цінностей.

­­– Для того, щоб змінити країну, потрібно почати з себе, – додали студенти.

Студенти та викладачі також обговорили актуальні питання виборчого права, реформування системи правосуддя тощо.