ЗАКРИТИ

Східноєвропейський університет долучився до житомирського кулінарного чемпіонату

Східноєвропейський університет долучився до житомирського кулінарного чемпіонату

У Житомирі до Міжнародного дня кулінара пройшов відкритий чемпіонат з кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 3.0».

На захід були запрошені ректор Східноєвропейського університету, на базі якого діє черкаський осередок Асоціації кулінарів України, та Олександр Дахно – шеф-кухар ресторану Faro del porto і ще чотирьох закладів Черкас.

– Членство в Асоціації кулінарів України дозволяє нашому закладу брати участь у міжнародних змаганнях, запозичувати досвід впровадження новітніх тенденцій ресторанного сервісу, бути обізнаними із сучасними вимогами до здійснення процесів обслуговування споживачів, знайомитися зі специфікою роботи у сфері готельно-ресторанного бізнесу за кордоном. Все це сприяє підготовці конкурентоспроможних фахівців, здатних задовольнити потреби сучасного ринку, – наголошує ректор.

На чемпіонаті Олександр Дахно виступив із майстер-класом, продемонструвавши процес приготування страви для справжніх гурманів – тартар із телятини з маринованим язиком. Також шеф-кухар поділився досвідом впровадження інноваційних технологій у приготуванні локальних продуктів та їхній подачі.

– Черкащина була гідно представлена на цьому чемпіонаті. – розповідає організатор заходу, голова житомирського осередку Асоціації кулінарів України Віктор Бєляк. – Шеф-кухарі з Черкас, кафедра готельно-ресторанної справи Східноєвропейського університету вже не вперше беруть участь у таких чемпіонатах, організовують форуми, воркшопи у своєму регіоні, активізують зусилля кулінарів у справі підвищення якості ресторанних послуг.

Під час чемпіонату були проведені практичні змагання кулінарів і майстер-класи від метрів кулінарного мистецтва. Своїми знаннями охоче поділилися почесний міжнародний шеф-кухар, концепт-шеф ресторанів французької кухні мережі Reikartz Hotel Grouр Жан-Луї Дюжер, учасник телевізійного шоу «Король десертів» Антон Линда та інші.