ЗАКРИТИ

Колектив університету долучився до урочистостей з нагоди дня соборності України

Колектив університету долучився до урочистостей з нагоди дня соборності України

22 січня керівництво, професорсько-викладацький склад і студенти Східноєвропейського університету взяли участь у заходах, присвячених Дню Соборності України.

22 січня 1919 року увійшло до національного календаря як історична пам’ятна дата. Саме того дня на площі перед Софією Київською відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в єдину соборну державу.

Відзначення Дня Соборності в Черкасах розпочалося з молебня в Соборному сквері та покладання квітів до пам’ятного знака черкащанам, загиблим у зоні АТО.

Уклонитися пам’яті героїв, полеглим за незалежність і територіальну цілісність України, та віддати шану творцям Акта Злуки прийшли керівники області та міста, депутати, представники політичних партій, державних установ, громадських організацій, освітніх закладів.

Урочистості продовжилися на Соборній площі, де близько сотні активістів, серед яких і студенти нашого вишу, утворили символічний ланцюг єднання. Узявшись за руки, вони гуртом заспівали Гімн України та записали відеозвернення з побажаннями до наших воїнів у зоні АТО. Студенти скандували «З Днем соборності, Україно!», «Одна єдина соборна Україна!», «Слава Україні!», «Україна понад усе!» тощо.

Відзначення Дня Соборності виявило найщиріші почуття патріотизму, любові, поваги до своєї держави. Це свято вкотре нагадує нам, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! Пишаймося тим, що ми українці!