ЗАКРИТИ

Колектив Східноєвропейського університету відвідав показ музичної комедії «ханума»

Колектив Східноєвропейського університету відвідав показ музичної комедії «ханума»

У Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту сформувалася традиція – наприкінці кожного навчального року колективом йти до театру.

Цього разу студенти і викладачі вишу відвідали показ музичної комедії «Ханума» у виконанні акторів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. К. Саксаганського, який відбувся 17 червня на сцені Черкаської обласної філармонії.

«Ханума» – комедійна вистава за мотивами п’єси відомого грузинського драматурга Авксентія Цагарелі. ЇЇ головна героїня – сваха Ханума, яка володіє талантом єднати самотні серця та допомагає всім знайти свою другу половинку. Однак на шляху досвідченої свахи з’являється конкурентка, інша сваха на ім’я Кабато. Як результат, на сцені розгортається яскрава, життєрадісна, сповнена гумору та інтриг, комедія.

Вистава справила приголомшуюче враження на студентів і викладачів університету. Шикарні костюми акторів і масштабність постановки відразу привернули їх увагу. Декорації, немов за допомогою чарівної палички, переносили глядачів із будинку знатного князя до живописного східного базару, до вітальні купця чи саду. Але більше всього зачаровували пісні та мова акторів. Грузинський акцент вносив неповторний колорит. Національні пісні, жарти та тости разом із характерною жестикуляцією забезпечували на сцені яскраве видовище.

Запальні танці постійно вривалися в дійство, задаючи йому динамічний темп. Вистава промайнула на одному диханні. Черкаські шанувальники театру бурхливими оплесками і квітами вітали акторів за неповторні емоції та неперевершену гру.

Відвідування подібних заходів є чудовою нагодою для згуртування колективу та невимушеного спілкування студентів і викладачів за межами навчальних аудиторій.