ЗАКРИТИ

Інтерв’ю з випускником Олегом Бунем

Інтерв’ю з випускником Олегом Бунем

Продовжуємо публікувати інтерв'ю з нашими випускниками. Цього разу нам вдалося поспілкуватися з випускником юридичного інституту Олегом Бунем.

Бунь Олег Олександрович,

начальник відділу з питань житлово-комунального господарства, землеустрою та інвестиційної політики Чигиринської міської ради, депутат Чигиринської міської ради VI та VII скликань, нагороджений подякою Державної служби статистики України (2012 р.),

кваліфікація – юрист, рік випуску – 2016

 

– Чому Ви обрали Східноєвропейський університет? І чому саме спеціальність «Правознавство»?

– Для здобуття вищої освіти шукав виш, який був би оснащений за останнім словом, де б викладачі були прогресивними, використовували новітні технології. І був приємно здивований, що саме таким виявився ВНЗ, що знаходиться неподалік від Чигирина. Прочитав відгуки і прийняв рішення навчатися саме тут. Спеціальність «Правознавство» почала мені подобатися ще з 9-го класу. Завжди було цікаво вивчати, які права мали люди в різних епохах.

– Із чого Ви почали власну кар’єру? Де зараз працюєте?

– Я народився в сім’ї простих працівників. Коли батько поїхав на ліквідацію аварії на Чорнобильській АЕС, забрав нас із собою на постійне місце проживання. В тому селі, де ми жили (с. Шпилі Іванківського району Київської області) ми не відчували потреби ні в чому – пристойна зарплата батька і постачання продуктів для ліквідаторів давалися в знаки. То були гарні 5 років життя. Щоправда, за них довелось заплатити здоров’ям.

Після переїзду із зони забруднення моя сім’я, як і багато інших, відчула всі «переваги» перебудови. Це був 1991 рік.

Закінчивши школу, а це було 1998 року, вступив до Чигиринського технікуму на спеціальність «Правознавство». Після його закінчення вирушив до столиці. Там пробув 5 років, зареєструвався як підприємець. В силу обставин повернувся в Чигирин. Тут уже з новими силами почав працювати. Затягнув (якщо можна так сказати) представництво страхової групи «ТАС» у Чигирин, де пропрацював тривалий період. У своєму місті ще відкрив представництво кредитної спілки «Фортеця», що пізніше стала банком «Дельта». Також відкрив представництво страхової компанії «Уніка». Найбільш вдалим виявилося відкриття відділення ломбарду. Оскільки сектор малого кредитування не був зайнятий, а потреба в ньому серед населення існувала, то й не дивно, що цей проект спрацював. Щоправда, це легко розповідати. Насправді ж ніхто не вірив у цю ідею. Довелося самотужки брати кредити під шалені проценти і йти наперекір думкам багатьох.

Так само відкрив відділення ще в двох райцентрах – Драбові й Чорнобаї.

У 2012 році був делегатом програми обміну досвідом OpenWorld, перебував три тижні в США. Після цього допоміг організувати ще три делегації з нашого міста.

Зараз працюю начальником відділу з питань житлово-комунального господарства, землеустрою та інвестиційної політики Чигиринської міської ради, є депутатом Чигиринської міської ради.

Дев’ять років є президентом районного шахового клубу «Дебют».

3223

– Яких принципів дотримуєтесь у роботі і в житті?

– Завжди відповідати за слова, що прозвучали з вуст. Без компромісів. Нести відповідальність і чесно визнавати свою провину, якщо вона є. Але й так само стояти на своєму, якщо впевнений на 100 %.

– На що Ви звернули б більше уваги чи приділили більше часу, озираючись назад у студентські роки?

– Завжди щось залишається недопрацьованим, недовивченим. Та загалом задоволений тими роками, що віддав навчанню.

– Ви, як керівник, під час прийому працівника на роботу на які якості й навички передусім звертаєте увагу?

– Чесність, порядність, конструктив. Усьому іншому можна навчити.

– Останнє запитання: що б Ви побажали нашим студентам? Що має в собі розвивати молодий фахівець?

– Кожна людина індивідуальна. Тому потрібно знайти свою сильну сторону і намагатись якомога краще її реалізувати. Обов’язково вірити в свої сили, незважаючи ні на що.