ЗАКРИТИ

До дня захисника України в СУЕМ провели зустріч з учасником АТО

До дня захисника України в СУЕМ провели зустріч з учасником АТО

Із нагоди Дня захисника України студенти Східноєвропейського університету зустрілися з учасником бойових дій на Донбасі 2016-2018 рр. Олександром Шамарою.  Він розповів про організаційні та юридичні аспекти забезпечення АТО/ООС, поділився спогадами, як потрапив на Cхід України та що його спонукало піти воювати.

Пан Олександр охоче вступав у діалог зі студентами, розповідав про досвід, що отримав під час виконання військового обов’язку,  про реальні події на Cході України, свідком яких він був. Зауважив, що війна змінює світогляд, змушує  інакше оцінювати ті проблеми, які супроводжують мирне суспільство, по-справжньому цінувати життя та дружбу. Розповів про бойових побратимів, про те, як допомагали один одному у найважчі миті несення служби, ділили між собою їжу, прикривали тил і рятували життя.

У свою чергу, ректор університету Сергій Шамара наголосив на важливій ролі відзначення Дня захисника України у закладах вищої освіти з метою патріотичного виховання молоді, вшанування героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності нашої країни.

Студенти охоче ставили гостю запитання, і, безумовно, оцінили важливість сьогоднішнього спілкування з досвідченим військовим.

Ми вдячні нашим мужнім героям-захисникам. Слава Україні!