Майбутні філологи долучились до онлайн-лекції «Типологія мовної семантики: нові й новітні підходи»

Майбутні філологи долучились до онлайн-лекції «Типологія мовної семантики: нові й новітні підходи»

У межах реалізації освітньо-професійних програм спеціальності 035 «Філологія» бакалаврського та магістерського ступенів для здобувачів вищої освіти

22 лютого 2024 року студенти та викладачі Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова відвідали гостьову лекцію доктора філологічних наук, професора, члена-кореспондента НАН України, дійсного члена Наукового товариства Шевченка, професора кафедри загального та прикладного мовознавства і слов’янської філології Донецького національного університету імені Василя Стуса Загнітка Анатолія Панасовича.
У своїй лекції на тему «Типологія мовної семантики: нові й новітні підходи» Анатолій Панасович зупинився на історії вчення, системі різновидів рівнево-мовної семантики (лексичної, морфологічної, синтаксичної, словотвірної). Окремий акцент було приділено категоріям типології підходів і методів дослідження мовної семантики. Висвітлені лектором питання викликали жваву дискусію у майбутніх філологів.
Загалом, все пройшло на досить високому рівні, і практична лекція і живе спілкування. На закінчення завідувачка кафедри теорії і практики перекладу та іноземних мов Світлана Купрікова подякувала присутнім за участь, а спікеру та модераторам – за цікаву та пізнавальну інформацію, яка стане у нагоді студентам спеціальності 035 «Філологія» не тільки під час навчання, але й у подальшій професійні діяльності.