Залізнякові читання

Залізнякові читання

21 травня 2010 р. кафедра менеджменту туризму, готельного і ресторанного бізнесу СУЕМ взяла участь в організації і проведенні Другої учнівської наукової краєзнавчої конференції «Залізнякові читання».

Основні заходи конференції проходили у селі Медведівка Чигиринського району на базі Медведівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. М. Залізняка.

Географія та коло учасників конфернції були досить широкими – вчителі та учні шкіл м. Черкаси, м. Сміла, м. Чигирина та Чигиринського району, студенти та викладачі Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету, магістеріуму Національного університету «Києво-Могилянська академія».

442

Мета краєзнавчої конференції полягала у залученні молоді до науково-дослідної роботи, культивуванні почуттів патріотизму та гордості за свій край.

Представлені на конференції доповіді учасників охопили широке коло проблем краєзнавства Черкащини. Працювали секції «Видатні земляки. Залізнякіада», «Військова та церковна історія», «Археологія», «Краєзнавство». Кожна доповідь викликала жваву дискусію щодо уточнення наведених фактів, звязку викладених подій із іншими темами, стану розробки проблематики тощо. З багатьох проблем молоді науковці окреслили коло подальших розвідок.

У програмі конференції організатори передбачили крім власне наукової роботи, вітання учасників біля памятника Максиму Залізняку в с. Медведівка та покладання квітів до меморіалу народному герою. Цікавою і змістовною стала мандрівка до с. Івківці, де молоді науковці відвідали реставрований діючий вітряк.

За результатами конференції видано збірник статей. Крім того, кожен отримав від організаторів в подарунок книги та дипломи учасника заходу.

5684