Всеукраїнська конференція з політичних, економічних та соціальних питань

Всеукраїнська конференція з політичних, економічних та соціальних питань

27 вересня 2013 р. на науково-практичну конференцію “Національна демократія: погляд у майбутнє” були делеговані кандидат технічних наук Віталій Володимирович Коваль і кандидат історичних наук Сергій Олександрович Шамара.

Пленарне засідання і робота політичної секції проходили у великому конференц-залі київського Будинку вчителя – історичній будівлі, де майже 100 років тому Українська Центральна Рада розробляла й ухвалювала перші закони новітньої української держави.

На політичний секції політики і вчені розглядали питання зміцнення суверенітету сучасної України та нові завдання, які стоять перед українськими націонал-демократичними силами у політичній площині (учасник від Університету – С.О. Шамара). Економічна секція дебатувала навколо вільної економіки, яка повинна стати гарантією побудови потужної української держави і сигналом відкритості для європейської спільноти. На засіданні соціальної секції (учасник від Університету – В.В. Коваль) було поставлено загальне риторичне питання: чи “Україна – соціальна держава?”. Предметно ж ішлося про справедливість розподілу бюджету України в умовах сьогоднішньої соціально-економічної ситуації.

За підсумками конференції було ухвалено резолюцію за всіма трьома секціями, котра стане основою для подальшої діяльності українських націонал-демократів у Верховній Раді України та їхній позапарламентській повсякденній роботі. Незабаром також планується публікація збірника тез доповідей учасників науково-практичної конференції.