Візит студентів Східноєвропейського університету до Львова на акцію «Пам’ятати. Відродити. Зберегти»

Візит студентів Східноєвропейського університету до Львова на акцію «Пам’ятати. Відродити. Зберегти»

7–9 жовтня 2014 року у Львові відбувалася Всеукраїнська акція, спрямована на підтримку руху молодіжних трудових загонів, «Пам’ятати. Відродити. Зберегти».

Черкаську область на форумі представили студенти Східноєвропейського університету на чолі з заступником голови студентської ради Вікторією Кириченко.

Метою заходу є сприяння становленню та розвитку молоді, виховання молоді на засадах поваги до національних історичних і культурних цінностей та реалізація молодіжних ініціатив у трудовій сфері.

Учасниками акції стали 150 лідерів студентських та молодіжних об’єднань, керівники студентських трудових загонів, представники структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань молоді та молодіжних центрів праці.

Лейтмотивом цьогорічної акції був девіз «На межі століть 1914–2014 рр.». Учасники здійснили історичні розвідки щодо подій, які відбувалися в часи Першої світової війни на території Львівської області: провели дослідження, опитали старожилів, знайшли старі фотографії.

У другий день акції учасники побували у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності, де мали змогу ознайомитись з підготовкою курсантів до роботи в надзвичайних ситуаціях, наданням першої допомоги, евакуацією із небезпечних місць. Показові виступи курсантів відбувались у навчально-тренувальних центрах з надання першої медичної допомоги та поводження в екстремальних ситуаціях.

Завершилася акція на території музею Личаківського цвинтаря. Волонтери поклали квіти до місць поховань загиблих на Майдані та воїнів –учасників бойових дій в зоні АТО.

Також волонтери впорядкували старі могили та склепи, пофарбували паркани, надписи, ліхтарі. До роботи волонтерів долучилися члени Львівської громадської організації «Довіра». Досягнута домовленість щодо продовження волонтерських акцій на території музею на постійній основі.

Під час інтерактивного тренінгу учасники акції обмінялися думками, враженнями та домовились про спільні проекти на 2015 рік в рамках акції «Пам’ятати. Відродити. Зберегти».

Зустріч виявилась дуже цікавою та пізнавальною, студенти Східноєвропейського університету познайомились з представниками Львівських навчальних закладів, що стало сприятливим підґрунтям для подальшого спілкування та співпраці.