Учасники АТО зустрілися зі студентами Східноєвропейського університету

Учасники АТО зустрілися зі студентами  Східноєвропейського університету

Ніщо так не об’єднує людей, як спільне лихо. У такі драматичні миті, які переживає сьогодні Україна, одні беруть в руки зброю, інші – допомагають морально, матеріально та стають волонтерами.

Війна на Сході України торкнулась кожного з нас. У всіх є рідні, друзі та просто знайомі, які брали чи беруть нині участь в АТО, і є й такі, які, на превеликий жаль, звідти не повернулись.

2 квітня за ініціативи ректора Східноєвропейського університету у закладі відбулась зустріч студентів із учасниками АТО, присвячена сьогоденню України.

Захід розпочався хвилиною мовчання за героїчно загиблим у зоні АТО випускником Східноєвропейського університету Ігорем Петрівом. Старший викладач Навчального центру Держприкордонслужби України, майор Ігор Петрів був прекрасною людиною, висококласним спеціалістом зі зброї, взірцем офіцерської вірності Військовій присязі. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті територіальної цілісності України, майора Ігоря Петріва посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У пам’ять про героїчний подвиг нашого випускника в музеї Східноєвропейського університету створено стенд, де студенти можуть довідатися про його життя та заслуги перед Батьківщиною. Присутні на заході дружина і донька загиблого героя подякували студентам, викладачам та керівництву закладу за виявлену ініціативу.

В урочистостях взяли участь старший прапорщик Навчального центру Держприкордонслужби України, учасник бойових дій в зоні АТО, студент Східноєвропейського університету О. І. Іващенко; голова обласного комітету героїко-патріотичної роботи, полковник Г. П. Кузьмичов; ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник Параду Перемоги, полковник О. С. Чернишов; голова обласної організації ветеранів прикордонників, полковник М. І. Журавель; заступник начальника Навчального центру Держприкордонслужби України з персоналу, полковник В. В. Сухомлин; ветеран прикордонної служби, полковник, кандидат історичних наук В. Є. Вишневський; член Спілки ветеранів Афганістану В. Вернигора та інші поважні гості.

Учасники заходу ділилися спогадами, читали вірші, давали поради та настанови молодому поколінню. Наприкінці зустрічі студенти Східноєвропейського університету вручили гостям квіти та пам’ятні подарунки.

Проведення подібних заходів сприяє формуванню у молоді почуття національної самосвідомості, надихає і підіймає їх дух, вселяє надію й віру в мир і світле майбутнє України.