У Східноєвропейському університеті відзначили день вишиванки

У Східноєвропейському університеті відзначили день вишиванки

У День вишиванки студенти і викладачі Східноєвропейського університету прийшли на заняття в національному вбранні. Щорічне відзначення цього свята у навчальному закладі має на меті виховання патріотизму і шанобливого ставлення молоді до традицій українського народу, його історії та культури.

Навчальні аудиторії замайоріли різнобарвними візерунками української вишивки. На сорочках і сукнях можна було побачити як класичні двоколірні поєднання (червоного і чорного, синього і жовтого), так і розмаїття колірної гами.  

Директор наукової бібліотеки вишу Наталія Садова ознайомила студентів і викладачів із роботами черкаської майстрині Наталії Некраси, яка є членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Вона презентувала сорочки з вишивкою, характерною для черкаського регіону (виконані у техніках «прутик із настилом», «штапівка», «хрестик»).

Також студенти і працівники університету поділися історіями своїх вишиванок. Зокрема, викладач кафедри дизайну Галина Заварзіна розповіла, що її сорочці понад 50 років, і  дісталася вона у спадок від свекрухи. Чимало студентів і викладачів, готуючись до цього свята, вишили сорочки самі, а деякі придбали у мальовничому місті Львові.

– Вишиванка – не просто одяг, це оберіг, який є символом української душі. Найприємніше бачити молодь у національному вбранні, яка виявляє цим повагу до українських традицій, – говорить ректор вишу.