У Східноєвропейському університеті відбулася міжнародна конференція

У Східноєвропейському університеті відбулася міжнародна конференція

20 – 21 квітня в рамках проведення днів науки у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-економічне та обліково-аналітичне забезпечення підприємницької діяльності».

Подія викликала науковий інтерес у понад 160 учасників. Це науковці з України, Польщі, Болгарії, Грузії, Казахстану й інших країн. Зокрема, до роботи конференції долучилося 45 вищих навчальних закладів України.

Відкрила пленарне засідання ректор університету. Вона наголосила на актуальності теми конференції та побажала всім плідної роботи.

Перший заступник голови Черкаської ОДА, кандидат технічних наук Віталій Коваль привітав учасників заходу та поінформував про взаємодію влади і представників бізнесу на рівні регіону.

– Шановні колеги! Перш за все, хочу привітати вас за дорученням голови обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка, побажати і науковцям, і студентам отримати нову цікаву інформацію, запропонувати як бізнес-колам, підприємницьким структурам, так і нам, владі, нові підходи до побудови відкритого, ефективного й раціонального діалогу з метою розвитку нашої економіки та наближення якості товарів і послуг до рівня європейських ринків, – звернувся до учасників конференції Віталій Коваль.

Під час пленарного засідання із доповідями виступили представники різних наукових шкіл. Зокрема, свої наукові праці представили доктори наук, професори Східноєвропейського університету: В. М. Яценко, А. М. Савченко, І. С. Задорожній; Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана: Л. М. Кіндрацька, І. М. Парасій-Вергуненко та аспірант Київського політехнічного інституту І. О. Ополінський.

Учасники конференції розглянули широкий спектр питань фінансово-економічного та обліково-аналітичного забезпечення підприємницької діяльності, обмінялися досвідом, науковими ідеями й пропозиціями щодо подальших досліджень.

З нагоди днів науки, за традицією навчального закладу, було вручено почесні відзнаки та грошові винагороди обдарованим студентам.

Грамотами і грошовими сертифікатами Черкаського міськвиконкому нагороджено Антоніну Уварову, Катерину Горбунову та Мирослава Бугайцова. Відзнаки вручив заступник міського голови Геннадій Шевченко.

Черкаське обласне об’єднання організацій роботодавців, головою якого є член Опікунської ради університету Борис Райков, також підтримує й нагороджує стипендіями студентів, які виявили наукові та творчі здібності. Цьогоріч  відзначено В’ячеслава Колесника та Анастасію Литвиненко.

Переможцями конкурсу імені льотчика-космонавта О. А. Леонова, який є членом Опікунської ради і давнім другом університету, стали Сергій Шульга, Павло Орєшков і Діна Бурлака. Дипломи, почесні медалі та грошові премії вручив керівник регіонального відділення «Альфа-банк Україна» Олександр Ковальський.

Стипендії президента університету, доктора технічних наук Р. А. Аблязова отримали Микола Кінішенко, Аліна Кравченко й Ольга Колбухова. Стипендія заснована у 1999 році, і на сьогодні нею відзначено понад 200 студентів.

Обговорення наукової проблематики конференції продовжилося на секційних засіданнях. Студенти й аспіранти охоче взяли участь у роботі секцій, представляючи власне бачення проблем розглянутої теми.

За результатами конференції видано збірник тез доповідей.