Східноєвропейський університет та Фаховий коледж СУРА підписали Меморандум з Міською станцією юних техніків

Східноєвропейський університет та Фаховий коледж СУРА підписали Меморандум з Міською станцією юних техніків

2 червня було підписано Меморандум про співпрацю між Приватним закладом вищої освіти «Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова», його структурним підрозділом - Фаховим коледжем Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова та Комунальним позашкільним навчальним закладом м. Черкаси «Міська станція юних техніків».

Сторони домовились про обʼєднання зусиль і можливостей у забезпеченні реалізації парадигм громадянської освіти молоді, сприянні патріотичного виховання та підвищення рівня національної свідомості молоді, створення системи постійного діалогу та взаємодії з органами місцевого самоврядуванням, з одного боку, та громадсько-активною молоддю - з іншого.

Окрім цього, одним з напрямів співробітництва є створення умов та надання методологічного інструментарію для розвитку організаторських здібностей юнацтва.

Заклади згодились на спільну реалізацію інформаційних, виховних, культурно-мистецьких, просвітницьких заходів; забезпечення та організація молодіжних флешмобів, смартмобів, фестів; проведення конференцій, форумів, семінарів, тренінгів, засідань «круглих столів» із залученням провідних експертів, фахівців-практиків.

Однією з головних діяльностей сторін стане здійснення спільних заходів щодо сприяння реалізації інноваційних практико-орієнтованих методів набуття всебічного розвитку молоді з метою забезпечення економічних потреб регіону та акцентуалізації задоволення перспективного попиту ринку праці здобувачами освіти, адже мета Меморандуму- досягнення високого рівня теоретичних та практичних навичок, розкриття інтелектуального потенціалу учнівської та студентської молоді регіону, а також сприяння популяризації та реалізації політики впровадження інноваційних підходів виховання юнацтва.