Східноєвропейський університет та Фаховий коледж СУРА взяли участь у «Майдані професій»

Східноєвропейський університет та Фаховий коледж СУРА взяли участь у «Майдані професій»

Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова та Фаховий коледж СУРА взяли участь у «Майдані професій» - профорієнтаційному заході, котрий проходив на базі Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №13 Черкаської міської ради Черкаської області.

Вісімнадцять закладів вищої, фахової передвищої і професійно-технічної освіти мали змогу ознайомити учнів зі спеціальностями, розповісти про специфіку навчання та продемонструвати дітям деякі з професій, які можна можна здобути у закладі.

Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова представив спеціальності 035.045 «Філологія. Германські мови та література», 081 «Право», 241 «Готельно-ресторанна справа».

Філологи провели для учнів майстер-клас з англійської мови, правники - показали роботу криміналістів продемонструвавши криміналістичну валізу і для всіх охочих провели процедуру дактилоскопії - зняття відбитків пальців, а представники готельно-ресторанної справи разом з дітьми розмальовували пряники.

Фаховий коледж СУРА продемонстрував спеціальності 242 «Туризм» та 274 «Автомобільний транспорт».

Представники коледжу показали майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки - одного з найпопулярніших занять зеленого туризму в Україні. Спеціальність автотранспорт було представлено макетами кермувальної та гальмівної системи і мотовсюдиходом (багі), який наші студенти виготовили разом із викладачами.

Учні проявляли активний інтерес до спеціальностей, які представив наш заклад. На локаціях нашого університету та коледжу було багато охочих, котрі хотіли познайомитись з професіями та опанувати нові навички.