Мова – духовний скарб нації

Мова – духовний скарб нації

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Мова – це найсильніший інструмент розвитку нашого матеріального й духовного спадку. Саме тому 21 лютого кожного року ми святкуємо Міжнародний День рідної мови.

Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році.Дату святкування обрали на згадку про трагічні події, що сталися в Бангладеші 21 лютого 1952 року.

Тоді під час протестів загинули студенти, які вийшли на захист своєї рідної бенгальської мови, вимагаючи визнати її однією з державних мов країни.

Щороку питання рідної мови залишається актуальним для багатьох народів та малих етнічних груп. Недарма кажуть – якою мовою думаєш і мрієш, така мова є тобі рідною.

Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом.

Давайте берегти і розвивати рідну мову, цінувати її дари, не розпорошуючись на запозичення. Ми могутні й міцні в своїй мові. Наше слово – наша сила!