День вишиванки

День вишиванки

З часів Незалежності мешканці України поринули у вивчення та відродження призабутих українських звичаїв та традицій, і «вишита сорочка» стала ознакою невмирущості народних традицій, які не вдалося знівелювати та перекреслити за численними побутовими проблемами чи життєвими колізіями.

Ментальність українця, аби оберегти свої традиції/звичаї, просунула «вишиту сорочку» та національний одяг в сферу культури, мистецтва. В українському суспільстві все частіше послуговуються національним одягом, і поступово він почав повертати свої позиції, перетікаючи зі сфери культури в побут. Стало прийнятним одягати вишиті сорочки і прикрашати себе національними прикрасами при відвідуванні культурних та офіційних заходів, приходити на свята.

Цими днями за активної участі студентів та працівників нашого університету пройшли Дні вишиванки. На огляд відвідувачів були представлені роботи студентів та співробітників нашого університету в традиційному стилі вишиванки та картини з кольорового піску, проілюстровані уривками з творів Т. Г. Шевченка. Виставка робіт визвала неабиякий інтерес у всіх відвідувачів. Ректор університету щиро подякувала всім учасникам заходу і побажала подальших творчих успіхів і натхнення.

До нових творчих зустрічей в нашому університеті!