День Перемоги в СУЕМ

День Перемоги в СУЕМ

7 травня в нашому Університеті відбулися урочистості, присвячені великому святу нашої країни – Дню Перемоги.

«Ніхто не забутий, на попіл ніхто не згорів,
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть,
І доки є пам'ять людей і живуть матері
Допоки сини, що спіткнулись об кулі, живуть»

Свято відкрила Ректор Університету Казарінова Н.Л., яка звернулася до молодого покоління із словами про те, що кожен повинен знати і пам’ятати ту страшну ціну, яку заплатив наш народ за саму можливість нашого сьогодення. З теплими словами звернувся до присутніх на святі ветеранів та дітей війни Президент Університету Аблязов Р.А. В пам’ять всіх, хто віддав своє життя за Перемогу було оголошено хвилину мовчання.

Тим, хто пройшов крізь бої, лихо, голод і холод, тим, хто загинув і тим, хто вижив у тій смертельній війні була присвячена музично-літературна композиція, яку підготували студенти Університету до Дня Перемоги. Композиція складалася з унікальних кадрів кінохроніки, пісень воєнних років та уривків з конкурсних творів «Війна у спогадах моєї родини. Завдяки цьому конкурсу, який проводиться в нашому Університеті щорічно, зберігаються для нас спогади старшого покоління - ці безцінні частинки мозаїки, з яких склалось полотно нашої Перемоги.

В ознаку великої вдячності солдатам Перемоги, учасники концерту вдягли воєнну форму тих років, а всі працівники Університету прийшли на свято з Георгіївськими стрічками.