День філолога в СУРА

День філолога в СУРА

Напередодні свого професійного свята студенти-філологи СУРА факультету права та гуманітаристики спільно з майбутніми правознавцями провели круглий стіл, присвячений Дню філолога, який відзначається в Україні 25-го травня.

Професорсько-викладацький склад та студенти кафедри теорії і практики перекладу та іноземних мов висвітили деякі факти з історії виникнення свята, згадали видатних філологів минулого та сучасності, розглянули генезис філології як науки.

«Філологія є однією з найцікавіших наук, яка включає в себе цілу сукупність наукових напрямків, що вивчають нашу багату культурну спадщину, виражену як в літературній творчості, так і в мовній культурі», - зазначила завідувачка кафедри Світлана Купрікова.

Професор Ігор Лімборський підкреслив, що в основі філології лежить любов до слова. Саме такий сенс в перекладі з давньо-грецької означає поняття «філологія».

Було проведено інтерактивні конкурси та вікторини: «філологічні загадки», конкурс на кращого знавця ідіом, сталих та крилатих висловів, конкурс «Знайди та виправ помилку», на кращий художній переклад уривків художньої літератури.

У День філолога ми приєднуємося до всіх привітань, які йдуть на адресу всіх наших фахівців! Бажаємо Вам успіхів і здоров’я, радості та щастя! Ваша робота і Ваші зусилля відкривають нові горизонти, збагачують і надають особливу яскравість для всього нашого суспільного життя!

З професійним святом Вас