Довгоочікувана прем'єра

Довгоочікувана прем'єра

В Черкаському обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка відбулася прем'єра. Всі шанувальники театрального мистецтва мали можливість насолодитися виставою за п'єсою Мольєра «Мізантроп», яку знавці літератури вважають найдосконалішим витвором драматурга за довершеність композиції та красу вірша.

Незважаючи на це, п'єсу дуже рідко ставили на російській сцені і ніколи на українській, хоча майстерний український переклад опублікував ще 1931-го року класик літератури Максим Рильський.

У центрі уваги п'єси постає проблема правди та брехні, сатиричне висміювання людської натури. Автор сміється над героями, герої один з одного, глядачі з усього, що відбувається на сцені.

Колектив та студенти нашого університету не порушили традицій та не відмовили собі у перегляді вистави про віддану дружбу, всепоглинаючу пристрасть, приголомшливе кохання, злети і падіння у відчайдушному суперництві;  почути живу музику, підкреслюючи і увиразнюючи такі милі і захоплюючі серце відчуття.

І все це завдяки майстерності режисера-постановника вистави Олеся Павлютіна та яскравої гри талановитих акторів нашого улюбленого театру.

Щиро дякуємо за гарну виставу!