Якісне практичне навчання – запорука підготовки висококваліфікованих фахівців

Якісне практичне навчання – запорука підготовки висококваліфікованих фахівців

У Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту широко застосовують різноманітні форми і види практичної підготовки, які дають студентам можливість набути навичок для професійного життя і стати конкурентоспроможними фахівцями на ринку праці.

Практичне навчання здійснюється на базі створених в університеті навчально-науково-виробничих центрів (ННВЦ). Зокрема, функціонують такі ННВЦ: «Навчальний готель і ресторан», «Туристична фірма», «ІТ-компанія СУЕМ», «Банк СУЕМ», «Юридична клініка», «Школа директорів  із персоналу», EXE-club (дискусійний клуб з англійської мови), підготовка гідів-перекладачів. До того ж для студентів кожної спеціальності на постійній основі проводять майстер-класи, воркшопи, навчальні екскурсії, зустрічі з відомими фахівцями-практиками.

Тонкощі професії студенти також вивчають, проходячи практику на провідних підприємствах, в установах, організаціях Черкаської області та всієї України. Практика дає студентам можливість не лише здобути навички під час роботи з професіоналами своєї справи, а й зарекомендувати себе як вже сформованого фахівця та отримати  реальний шанс працевлаштуватися.

Географія проходження практики нашими студентами із кожним роком розширюється. Стажування за кордоном – це мрія багатьох студентів. І Східноєвропейський університет пропонує таку унікальну нагоду. Так, наші вихованці вже неодноразово проходили стажування в Болгарії, Німеччині, Туреччині та інших країнах. За кордоном стажуються насамперед ті, хто добре навчається та володіє іноземними мовами. Досвід роботи за кордоном дає студентам низку безсумнівних переваг. Це і знайомство з іншим рівнем життя та культури, і вдосконалення мовної практики, і вагомий запис у резюме для подальшого пошуку роботи.

Окрім цього, ми активно практикуємо дуальне навчання. Для прикладу, восени минулого року базою для набуття практичних навичок студентами кафедри готельно-ресторанної справи та туризму стали найпопулярніші курорти Карпат.

Таким чином, організація практичної підготовки й професійного стажування для студентів є одним із пріоритетних напрямів роботи університету. Адже випускник, який має практичний досвід, більш адаптований до майбутньої трудової діяльності та має вищі шанси працевлаштуватися.