У Східноєвропейському університеті відбувся форум молодих правників

У Східноєвропейському університеті відбувся форум молодих правників

7 жовтня за ініціативи Головного територіального управління юстиції в Черкаській області і Координаційної ради молодих юристів у Східноєвропейському університеті пройшов V форум молодих правників Черкащини. Захід проведено у рамках Тижня права і приурочено до Дня юриста.

У форумі взяли участь судді, представники прокуратури, юристи, адвокати, викладачі і студенти вищих навчальних закладів області.

Метою проведення засідання було налагодження співпраці з координаційними радами молодих юристів, діючих при територіальних органах юстиції, утвердження поваги до права, підвищення авторитету професії юриста і сприяння професійному зростанню фахівця.

Із доповідями виступили: головний спеціаліст відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти обласного управління юстиції Олена Черненко, адвокат Геннадій Суботін, приватний нотаріус Черкаського міського нотаріального округу Володимир Кам’янецький, суддя Черкаського районного суду Леся Соколишина, перший заступник прокурора міста Черкаси Юлія Пасічна.

У своїх виступах вони торкнулися питань професійної компетентності, морально-етичних стандартів і особистісних якостей юристів, необхідних для належного виконання ними своїх обов’язків. Доповідачі акцентували увагу студентів на формуванні активної громадянської позиції під час майбутнього працевлаштування і кращого усвідомлення рівня соціальної відповідальності за обраний фах. Вони також розповіли молодим правникам про секрети успіху на юридичному поприщі та можливості особистісного і професійного розвитку.

Студенти із зацікавленням слухали доповіді виступаючих, брали активну участь в обговоренні проблемних питань і висловлювали власне бачення їхнього вирішення, вносили доповнення та пропозиції.

Безпосереднє спілкування студентів із провідними фахівцями обраної справи привносить нові грані в навчально-виховний процес, збагачує й розвиває його.