У Східноєвропейському університеті на масляну частували млинцями

У Східноєвропейському університеті на масляну частували млинцями

У Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулося святкування Масляної для студентів і викладачів. Організатором заходу виступила студентська рада вишу.

Активісти студради розповіли про історію та традиції свята, про те, як українці проводжали зиму і зустрічали весну в давні часи.

–  Масляна, її ще називають Колодій, Масниці, Масляниця, Сирний тиждень, – стародавнє слов’янське свято на честь весняного пробудження природи, – говорить голова Студентської ради Микола Кінішенко. – Масляний тиждень святкується напередодні Великого посту. Протягом цього тижня українці готуються до найдовшого і найсуворішого з усіх постів – Великоднього.

img_5532

По-молодіжному завзято, з піснями та веселощами, смачно та винахідливо проводжали зиму викладачі та студенти. Не обійшлося без традиційних млинців, що в уявленнях наших предків символізували сонце, а отже, і перемогу весни над зимою. І тут студентській фантазії не було меж! Підхід творчий: безліч варіантів приготування тіста, безліч ідей загортання млинців, а ще більше ідей стосовно їхньої начинки. На будь-який смак: із медом чи варенням, м’ясні, начинені сиром із родзинками, грибами, червоною ікрою… Цього дня в університеті ніхто не залишився голодним!

Вражали не лише смаковими якостями, а й презентацією подачі страв, оригінальністю оформлення столу, використовуючи при цьому вишиті рушники, дерев’яні ложки, глиняні глечики та іншу слов’янську кераміку.

–  Це для нас чудова нагода продемонструвати свої кулінарні здібності та безмежну фантазію, ознайомитися з язичницькими традиціями і звичаями, – кажуть студенти.