Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» побували на екскурсії в Мошнах

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» побували на екскурсії в Мошнах

Цікаво і пізнавально відзначили Всесвітній день туриста студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова Вони відвідали одне з найстаріших і найсамобутніших сіл Черкащини — Мошни.

У Центрі дитячої та юнацької творчості студенти переглянули роботи талановитих дітей громади, дізнались багато маловідомих фактів з історії Черкаського краю та села Мошни від великого ентузіаста дослідження його минулого — Миколи ЯКИМЕНКА.

Здобувачі освіти також мали змогу побувати в будинку, де певний час проживав Тарас Шевченко після звільнення з арешту, який зараз несе величезну меморіальну цінність й з 2014 року діє як музей видатного поета. Молодь побачила копії малюнків та щоденникових записів великого Кобзаря, а також реманент ХІХ століття. Музейну експозицію представили завідувачка музею Ганна ГРИЦИК та екскурсовод Ганна ГАВРИЛКО, які своєю працею продемонстрували студентам відданість та любов до своєї професії й показали вдалий приклад висококласної роботи з туристами.

Студенти побачили єдиний в Україні деревʼяний будинок, спроєктований архітектором Владиславом Городецьким, будівлі Римо-Католицького костелу та Еллінської школи для шляхетних панянок, відвідали визначну памʼятку архітектури XIX століття - Преображенський храм.

Родзинкою усієї подорожі стало відвідування готельно-ресторанного комплексу RIVERWOOD.

Майбутні фахівці сфери гостинності ознайомились з роботою одного з найбільшого та найсучаснішого готельно-ресторанного комплексу Черкаської області. Адміністраторка готелю Тетяна ВОРЧУК та банкетний менеджер Андрій СИРОТЕНКО розказали студентам про особливості роботи парку заміського відпочинку. Фахівці розповіли про організацію дозвілля та харчування відвідувачів, які пропонує комплекс, а також поділились цінною інформацією щодо високої якості обслуговування гостей.

Під час подорожі майбутні готельєри та ресторатори не лише приємно провели час, але й отримали багато важливої інформації для свого професійного становлення.