Студенти Східноєвропейського долучилися до роботи молодіжного європарламенту

Студенти Східноєвропейського долучилися до роботи молодіжного європарламенту

Студенти спеціальності «Переклад» Східноєвропейського університету економіки і менеджменту взяли участь у роботі регіональної сесії Молодіжного Європарламенту.

Подія відбулася 1-3 квітня в Черкаському інституті банківської справи. Учасниками заходу стали близько п’ятдесяти студентів і школярів із різних регіонів України.  

Під час сесії було обговорено низку актуальних питань, зокрема безвізового режиму, діяльності терористичних угрупувань ІДІЛ, гендерної нерівності й насилля, екологічних проблем.

Першого дня учасників розділили на команди. Для них були організовані різноманітні ігри, аби ближче познайомитися один з одним. Увечері кожна команда мала змогу представити певну країну Європи традиційними стравами національної кухні. 

Другого дня всі команди активно працювали над резолюціями з конкретними шляхами вирішення проблем, що обговорювалися під час сесії. За словами наших студентів, ніч напередодні захисту резолюцій видалася нелегкою, адже потрібно було гідно представити роботу всієї команди.

Захист резолюцій та офіційна церемонія закриття регіональної сесії відбулася в приміщенні Черкаського навчально-консультаційного центру. Дебати завершилися затвердженням чотирьох резолюцій. Наприкінці заходу всім учасникам видали сертифікати та провели фотосесію на згадку. 

Такі зустрічі є чудовою можливістю для молоді вдосконалити навички роботи в команді, продемонструвати свої знання і кмітливість, підвищити рівень володіння англійською мовою та долучитися до вирішення питань, що нині хвилюють світову громадськість.