Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова став майданчиком для Workshop

Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова став майданчиком для Workshop

Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова став майданчиком для Workshop на тему: «Актуальні питання та практичні аспекти розвитку судово-бухгалтерської експертизи та аудиту в Україні», що проводився за участю фахівців-практиків, студентів і викладачів університету.

У вступному слові завідувач кафедри економіки, обліку і оподаткування доктор економічних наук, професор Ус Галина Олександрівна відзначила, що практичне навчання відіграє важливу роль у формуванні фахівця, тому подальший розвиток платформи взаємодії студента і роботодавця, студента і сформованого фахівця – це запорука успішного розвитку навчального закладу в цілому.

Свої презентації представили спікери заходу, зокрема:

1. Дубина Олег Володимирович – завідувач сектору економічних досліджень Черкаського Науково-дослідного експертно-криміналістичного Центру МВС України відмітив, що провідну роль у проведенні судових експертиз відіграють державні спеціалізовані установи і експертні служби, зокрема НДЕКЦ МВС. Експертна служба Міністерства внутрішніх справ України сьогодні є невід’ємною складовою частиною системи експертного забезпечення судового слідства і правосуддя в Україні, організаційна побудова якої закріплена законодавчо і представлена науково-дослідними та іншими установами судових експертиз міністерств та відомств України.

2. Скалацька Наталія Михайлівна – аудитор-контролер якості надання професійних послуг Аудиторської фірми «Атторней-Плюс», сертифікований аудитор та бухгалтер-практик (CAP, АССА DipIFR) ознайомила присутніх з умовами надання професійних послугсуб'єктів аудиторської діяльності,порядком здійснення контролю якості аудиторських послуг та суспільного нагляду за аудиторською діяльністю. Наталія Михайлівна наголосила на необхідності постійного навчання аудиторами з метою підтвердження своєї професійної компетентності, розповіла про складнощі та переваги своєї професії та її розвиток у сучасних умовах.

Студентська спільнота щиро подякувала спікерам за представлену інформацію та цікаві розповіді. Такі заходи сприяють популяризації спеціальностей, даючи змогу студентам зануритися в майбутній фах, осягнути його практичну сторону та зрозуміти тонкощі подальшого працевлаштування.