Східноєвропейський університет долучився до волинського фестивалю «Заяви про себе і свою професію»

Східноєвропейський університет долучився до волинського фестивалю «Заяви про себе і свою професію»

5-6 жовтня в Луцьку в рамках проведення свята «Бурштинова осінь» пройшов ІX обласний фестиваль «Заяви про себе і свою професію», мета якого – допомогти молоді у виборі майбутньої професії.

Захід організований за сприяння Асоціації кулінарів України, черкаський осередок якої діє на базі Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.

До складу журі було запрошено ректора Східноєвропейського університету та завідувача кафедри готельно-ресторанної справи і туризму, голову Черкаського осередку Асоціації кулінарів України Анну Собко, а також шеф-кухаря ресторану Faro del porto і ще чотирьох закладів Черкас  Олександра Дахна.

– Фестиваль засвідчує, що сфера послуг та готельно-ресторанного бізнесу в Україні має великі перспективи для розвитку, – зазначила ректор вишу. – Ця ніша в нашій країні залишається незаповненою, тому потрібно працювати в цьому напрямі, об’єднуючи зусилля бізнесу, влади та освітніх закладів.

Організатор свята, віце-президент Асоціації кулінарів України, волинський ресторатор Микола Наход підкреслив, що молодь – це майбутнє нашої держави, її невичерпний потенціал, і цим потрібно пишатися. «Ми – усі гідні представники України і повинні зміцнювати її рейтинг», – звернувся до присутніх пан Микола.

Фестиваль був насичений майстер-класами, виставками, презентаціями, різноманітними конкурсами. Учасники отримали змогу поспілкуватися з метрами кулінарного мистецтва, відомими шеф-кухарями, представниками готельно-ресторанного бізнесу з усієї України. Своїми знаннями охоче поділилися почесний міжнародний шеф-кухар, концепт-шеф ресторанів французької кухні мережі Reikartz Hotel Grouр Жан-Луї Дюжер, знані шеф-кухарі України Віктор Фіалковський, Олександр Дахно, Віктор Біляк та учасник телевізійного шоу «Король десертів» Антон Линда.

Для Східноєвропейського університету це прекрасна можливість обміну досвідом і налагодження співпраці з метою підвищення рівня професійної підготовки фахівців сфери обслуговування.