«Паперове диво» для студентів-іноземців

«Паперове диво» для студентів-іноземців

Навчання студентів-іноземців у Східноєвропейському університеті - це не лише заняття за розкладом та навчальним планом, це ще й яскраві зустрічі, приємне спілкування, відвідини цікавих місць та можливість більш детально доторкнутися до історичної та культурної спадщини України.

Так, 17 листопада, викладачі Університету та студенти з КНР відвідали Галерею народного мистецтва, де взяли участь у майстер класі по виготовленню витинанок від майстрині народної творчості Галини Тимошенко та прослухали лекцію про традиційні види народного декоративно-прикладного мистецтва від голови Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольги Мартинової.

В ході заходу учасники познайомилися з видами витинанок, значенням символів та орнаментів, традиціями, які має цей вид декоративно-прикладного мистецтва. Пані Галина поділилася секретами та тонкощами виготовлення витинанок та допомогла створити гостям свої перші листівки-витинанки «Дерево життя».

Дякуємо Ользі Мартиновій та Галині Тимошенко за теплу, цікаву та продуктивну зустріч, яка допомогла доторкнутися до прекрасного та відчути себе справжніми митцями!