Пам’яті Єфімчука Володимира Михайловича

Пам’яті Єфімчука Володимира Михайловича

Після закінчення Уманського сільськогосподарського інституту ім. О.М. Горького працював агрономом. З 1966 року – другий секретар, потім перший секретар Смілянського райкому партії.

Протягом свого трудового шляху займав високі посади – начальника Черкаського обласного управління сільського господарства, голови облагропрому, радника з питань агропромислового комплексу в Черкаській облдержадміністрації. У 90-х роках працював генеральним директором НВЦ "Черкасибіозахист", одночасно був заступником голови Черкаської обласної ради, депутатом якої обирався п’ять скликань.

Єфімчук В.М. кандидат економічних наук, лауреат державної премії в області науки і техніки. Він – трудівник і легенда сільського господарства області. Нагороджений двома орденами "Трудового Червоного прапора", орденом "Знак пошани", двома медалями та Почесною грамотою Президії Верховної ради України. І не тільки в Україні оцінено його таланти: Володимир Єфімчук – почесний громадянин м. Канзас-Сіті (США).

Володимир Єфімчук був особливою людиною, не боявся сперечатися з міністрами і секретарями правлячої тоді партії. У 1984 році він відмовився від посади заступника міністра, яку йому пропонували.

Єфімчук В.М. працював у Східноєвропейському університеті протягом 12 років, з 2006 по 2011 рік був завідувачем кафедри обліку і аудиту. Студентам запам’яталися його цікаві лекції з економіки підприємництва, які він викладав на прикладах свого багаторічного досвіду в агропромисловому комплексі. Цікавими та пізнавальними були також екскурсії, які Володимир Михайлович організовував для співробітників університету по визначним місцям Черкащини з відвідуванням провідних підприємств області. Володимир Михайлович вирізнявся особливим почуттям гумору, життєрадісністю, знав напам’ять просто неймовірні обсяги цифрової інформації. Саме такою непересічною особистістю і світлою людиною він запам’ятався колективу та випускникам Східноєвропейського університету.