Екскурсія до Черкаського обласного художнього музею

Екскурсія до Черкаського обласного художнього музею

4 травня 2024 р. студенти і викладачі кафедри дизайну Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова провели екскурсію в Черкаський обласний художній музей.

Не зважаючи на те, що Черкаський художній музей є наймолодшим з поміж інших подібних (його історія починається лише з 1991 року), музей налічує понад 7000 цінних художніх експонатів. Колекція складається з потужних колекцій   образотворчого мистецтва старих часів (починаючи з колекцій графів Бобринських, Кантакузіних, князів Лопухіних,та Білокопитових,чиї маєтки були розташовані на Черкащині до 1917 року),  з мистецтва радянських часів, з декоративно- ужиткового мистецтва Наддніпрянщини, широко представленого вишиванками, керамікою, та іншими виробами, характерними для нашого краю, а також сучасним українським мистецтвом.

Студентам дизайнерам було надзвичайно цікаво ознайомитись з творчими прийомами старих і сучасних майстрів, з їх творчими доробками, з славетними іменами, які своїми працями  втілюють українське мистецтво. 
Щиро дякуємо організаторам арт-походу і чекаємо на нові екскурсії і заходи,  пізнавальні і корисні для наших здобувачів спеціальності 022 "Дизайн" , наших  майбутніх фахівців з графічного дизайну, реклами і мистецтва.