Цивільний захист, як складова освітнього процесу...

Цивільний захист, як складова освітнього процесу...

В стінах Східноєвропейського університету відбулося чергове навчання керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.

Навчання здійснювалося за програмою Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області ( НМЦ ЦЗ та БЖД).
Оскільки викладачі не тільки відповідають за свою безпеку, але й за безпеку студентів під час занять вони повинні знати та дотримуватися правил забезпечення цивільного захисту в університеті. 

Представники НМЦ ЦЗ та БЖД в особі завідуючого курсами ЦЗ в м. Черкаси Дроговоза Юрія Борисовича та майстра виробничого навчання Семенова Ігоря Юрійовича розповіли про порядок організації і проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту, відпрацювання практичних дій учасників освітнього процесу при загрозі або виникненні надзвичайних ситуацій. Присутній на заході Герман Микола Миколайович, який є посадовою особою з питань ЦЗ управління освіти в Черкаської області довів до відома присутніх перелік нормативно-правових документів регламентуючих порядок планування, організації і ведення цивільного захисту.

Учасники навчань ще раз відпрацювали  план евакуації університету, розташування аварійних виходів, шляхів евакуації та місць збору.

Була надана інформація щодо проведення інструктажів для учасників навчального процесу -у  разі пожежі, землетрусу чи іншої надзвичайної ситуації.

Особи, які пройшли навчання, отримають посвідчення встановленого зразку, яке наддасть їм право підготовки фахівців інших підрозділів цивільного захисту.