Цифрові інструменти з використанням ШІ на допомогу здобувачам вищої освіти

Цифрові інструменти з використанням ШІ на допомогу здобувачам вищої освіти

25 червня для здобувачів вищої освіти спеціальності «Економіка» ОПП «Цифрова економіка» освітнього рівня «бакалавр» у Східноєвропейському університеті імені Рауфа Аблязова проведено семінар на тему: «Цифрові інструменти з використанням ШІ на допомогу здобувачам вищої освіти».

Під час семінару обговорювали, що штучний інтелект отримує дедалі важливішу роль у вищій освіті. Він забезпечує персоналізований досвід навчання, автоматизує оцінювання та створює віртуальні навчальні середовища.
Одна з найважливіших переваг штучного інтелекту в освіті – це його здатність забезпечувати персоналізований досвід навчання. Такі технології штучного інтелекту, як обробка природної мови, глибоке та машинне навчання, дозволяють здобувачам вищої освіти отримувати доступ до навчальних матеріалів швидше та ефективніше, ніж будь-коли раніше. 
ШІ також може створювати персоналізовані шляхи навчання та надавати індивідуальний зворотний зв’язок, дозволяючи студентам навчатися у своєму власному темпі та стилі. Це може революціонізувати наше ставлення до викладання та навчання, оскільки викладачі можуть налаштувати навчання відповідно до індивідуальних потреб кожного студента.
Загалом штучний інтелект має потенціал кардинально змінити спосіб надання й отримання освіти, надаючи здобувачам вищої освіти безпрецедентний доступ до навчальних матеріалів, персоналізованих інструкцій і зворотного зв’язку, а також більш привабливе й захопливе середовище навчання.