Чергові нагороди університетської команди (+історія)

Чергові нагороди університетської команди (+історія)

23 лютого у надпотужному поєдинку за срібні медалі чемпіонату області з футзалу зустрілися друга та третя команди з турнірної таблиці. Наша “Громада-СУЕМ” підійшла до другої своєї зустрічі з Яснозір’ям (поєдинок першого кола був програний 1:5) у повному бойовому складі (команди мали відповідно 17 та 18 очок).

І хоча рахунок відкрили яснозірці, перший тайм був за громадівцями – 4:1. Другий тайм знову вдаліше почали гравці Яснозір’я і скоротили відставання до 4:3. Утім далі забивали хлопці лише нашої команди. Підсумкова сирена зафіксувала рахунок 11:3. Яскравий реванш і вихід з третього на “срібне” місце.

Голи за нашу команду забивали: Орел В’ячеслав (4), Сторчоус Андрій (3), Авер’янов Максим (3), Вакуленко Антон (1).

Відео найрезультативнішого матчу чемпіонату можна переглянути нижче:

news/2020/01/3437352.jpg

Під час нагородження подякою Президента асоціації футзалу України був відзначений головний тренер команди, ректор Східноєвропейського університету Сергій Шамара. А кращим гравцем Вищої ліги, попри те, в ній була своя чемпіонська команда, став гравець нашого колективу – Андрій Сторчоус. Ще одним поточним здобутком чемпіонату було те, ще наша команда стала єдиною, котра виграла у чемпіона “Черкасиобленерго”. Із 10 турів змагань гравці “Громади-СУЕМ” тричі ставали кращими гравцями туру (воротар Владислав Марченко, Андрій Сторчоус, Владислав Сидоренко) і кожного туру хтось із наших потрапляв хоча б до символічної збірної туру.

Цього року хочеться нагадати про історію та здобутки нашої футзальної команди в цілому. Створена вона була за ініціативи Сергія Шамари та підтримки Рауфа Аблязова у вересні 2014 року спочатку під назвою “Хвиля-КОЛЕДЖ”, оскільки основу команди становили тоді студенти Коледжу економіки і управління Східноєвропейського університету. Команда у сезоні 2014-15 року виступала вкрай невдало, проте набула величезний досвід, який вже наступного року дозволив здивувати і суперників, і організаторів турніру. Під назвою “Хвиля-СУЕМ” колектив став чемпіоном чемпіонату Черкаської області з футзалу 2015-16 року у вищій лізі. Наступного року команда не заявлялася на змагання через фінансові труднощі. А 2017/18 р. колектив зазнав ребрендингу (зміна форми, підходів до тренувального процесу, підбору гравців) і завдяки фінансовій підтримці ГО “Громадянська позиція”, спонсорів з IT-сфери в тій же лізі під назвою “Громада” посів 2-ге місце. Наступного року, попри хороший склад гравців, але через неспроможність збирати їх стабільно, “Громада” не показала особливих досягнень, окрім місцями красивих голів. І от цього року “Громада-СУЕМ” ефектно повернулася як один із претендентів на призи чемпіонату.

Вітаймо наших хлопців зі срібними нагородами в Черкаській області!