«7 чудес» Полтави вразили наших студентів і викладачів

«7 чудес» Полтави вразили наших студентів і викладачів

19 вересня студенти і викладачі Східноєвропейського університету відвідали історичне і багатогранне місто Полтава. Це – одне з найцікавіших міст України, яке зберігає пам'ять про далекі часи й історичні події.

Оглядова екскурсія проходила стародавньою частиною міста з неповторною архітектурою. Туристи з Східноєвропейського університету побували в самому серці міста – на Івановій Горі, в садибі основоположника нової української літератури Івана Котляревського.

Прогулюючись схилами колишнього фортечного валу, екскурсанти милувалися чудовими краєвидами полтавського Поділу та ворсклянської Левади. Вони на власні очі побачили перлину українського барокової архітектури – комплекс Хрестовоздвиженського монастиря; єдиний у Східній Європі архітектурний ансамбль Круглої площі доби раннього класицизму та багато інших об’єктів культурно-історичної спадщини Полтави.

Також студенти і викладачі відвідали музейне містечко «Поле Полтавської битви». Цей заповідник є єдиним в Україні, що входить до Міжнародної організації військово-історичних музеїв під егідою ЮНЕСКО, включений до всесвітнього туристичного маршруту. Усі пам’ятки музею відображають неповторну атмосферу, яка панує на місці, де сталася доленосна для світового порядку битва.

Подорож до музею-заповідника, знайомство з його безцінними реліквіями та навколишніми історичними об'єктами залишили у студентів і викладачів університету незабутні враження.