14 березня розпочинається реєстрація на Національний мультимедійний тест

14 березня розпочинається реєстрація на Національний мультимедійний тест

Реєстрація на Національний мультимедійний тест розпочнеться 14 березня. Вона триватиме до 11 квітня включно.

Потенційні учасники повинні створити на сайті УЦОЯО персональний кабінет, де мають вказати:

•прізвище ім'я та по батькові,
•дату народження,
•паспортні дані,
•номер картки платника податків (РНОКПП).

У персональному кабінеті абітурієнту потрібно вказати реєстраційні дані, вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет на вибір. Також необхідно визначитися, в якому населеному пункті в Україні або за кордоном ви будете проходити НМТ. Зазначається і мова складання предметів сертифікаційної роботи.

НМТ у 2024 році передбачатиме три обов'язкових предмети (українська мова, математика та історія України 16-21 століть) та один на вибір абітурієнта (іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, фізика та хімія, українська література та географія).

Під час другого кроку реєстрації вступникам потрібно буде вказати свою категорію і відправити копію документа, що підтверджує інформацію про освіту. Це може бути довідка з місця навчання, яка підтверджує, що особа завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2024 році (для цьогорічних випускників), або свідоцтва про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років).

Після надсилання на обробку реєстраційних даних і документів варто переглядати інформацію в персональному кабінеті.

Виправити та повторно надіслати все на перевірку до регіонального центру можна буде до 15 квітня. Так, зміни дозволяється вносити щодо навчального предмету на вибір,  населеного пункту в Україні або за кордоном. Також можна відправити інформацію про потребу в проходженні НМТ під час додаткових сесій.

Тестування відбуватиметься під час основних (14 травня - 25 червня) та додаткових сесій (11-19 липня).